Våre behandlinger

Vi har allsidig behandling basert på pasientens behov. Dette kan variere fra akutt til langsiktig skadeproblematikk, samt forebygging og rehabilitering. Førstegangskonsultasjon hjelper oss å bli bedre kjent, slik at vi kan tilrettelegge behandlingen til dine behov.

Fysioterapi

En fysioterapeut er autorisert helsepersonell som har en fireårig høyskoleutdannelse. Som fysioterapeuter har vi kunnskap om forebyggelse, undersøkelse og behandling av hele bevegelsesapparatet. Vi behandler bl.a. muskel- og skjelettplager, hjerte- og lungesykdommer, idrettsskader, langvarige smertetilstander, hodepine, rehabilitering (både før og etter operasjon).

Manuellterapi

En manuellterapeut er en fysioterapeut med masterutdanning og spesialkompetanse på undersøkelse, behandling og forebyggelse av problemer i nerve-, muskel-, og skjelettsystemet.

En manuellterapeut har spesielle rettigheter og kan:
– Henvise til billeddiagnostikk (MR, røntgen og CT)
– Henvise til spesialisthelsetjenesten
– Sykemelde pasienter med muskel og skjelettplager inntil 12 uker

Gruppebehandling/aktiv A

Aktiv med artrose er et program med rot i internasjonale retningslinjer for behandling av slitasjegikt i knær og hofter. 

Vi har også flere andre grupper, bl.a. treningsgrupper for revmatikere, eldre, etter hjerneslag, trening for idrettslag, forebyggende trening etc. Ta kontakt for nærmere informasjon

Vi har spesialkompetanse innenfor

– manuellterapi

– muskel- og skjelettplager

– rehabilitering og trening

– artrose

– ortopedi: opptrening etter operasjon/skade

– revmatologi

– langvarige smertetilstander i muskel-skjelett systemet

– nevrologi

– kvinnehelse

– fysioterapi for eldre

– idrettsmedisin

Norheim Fysikalske Institutt - din primærkontakt ved muskel- og skjelettplager.